Vermelding van Moonfrog in Noorderkrant2 min read

Kort geleden verscheen in de Noorderkrant een helder en informatief artikel, geschreven door correspondente Emmy Wolthuis – Wagenaar Hummelinck, over het project “Terpen- en wierdenland, een verhaal in ontwikkeling”.

Afbeelding van artikel Pioniers van Warffum in Noorderkrant.
Het artikel van Emmy Wolthuis – Wagenaar Hummelinck in de Noorderkrant, met woonstal (foto Emmy Wagenaar Hummelinck).

Het artikel met de titel Pioniers van Warffum (een verwijzing naar de tentoonstelling Pioniers van het noorden in Museum Wierdenland) verwijst naar onze bijdrage in lovende bewoordingen: Een frisse presentatie door het Warffumer bedrijf Moonfrog over het ontstaan van het landschap en het leven op een wierde vind u op educatie.terpenenwierdenland.nl. Bezoekt u één van de zes onderzochte wierdedorpen laad dan de, eveneens door Moonfrog gemaakte, app edumobi.terpenenwierden.nl (voor smartphones) die u alle bezienswaardigheden in de dorpen toont en toelicht. 

Wij zijn heel blij met deze vermelding, dat spreekt voor zich.

In het artikel besteedt Emmy Wolhuis aandacht aan de tentoonstelling en aan het project zelf, maar vooral aan de geschiedenis en bewoningsgeschiedenis van het dorp Warffum, één van de 6 dorpen die meedoen aan het project Terpen- en wierdenland. Met de mobiele website in de hand wordt je langs een aantal historisch interessante plekken in Warffum, maar ook in Firdgum, Wijnaldum, Hallum, Ulrum en Godlinze, geleid. Zichtbare objecten, zoals de oude pastorie, zijn in deze mobiele website opgenomen, maar ook minder voor de hand liggende, zoals het gymlokaal op het Op Roakeldaisterrein en de kloosterwierde ten zuiden van het dorp.

Emmy schrijft artikelen voor de Verhalen van Groningen. Het artikel over de pioniers van Warffum is ook op de website van de Verhalen van Groningen terug te vinden lezen, maar zonder de vermelding naar Moonfrog.

De foto bij het artikel toont de door Heleen Abelsma (Moonfrog) gemaakte woonstal, zoals die nu op de tentoonstelling te zien is.

U kunt hier de pdf-versie van het volledige artikel lezen.

Sluit Menu