Press "Enter" to skip to content

Overzicht van de ateliercursussen – winter 2017 – 2018

Kom je werken in ons atelier?

Overzicht van de ateliercursussen

Dit is een overzicht van de ateliercursussen. De cursussen bij Moonfrog vinden plaats in de sfeervolle studio in Warffum. Daar wordt gewerkt, verteld, en gediscussieerd. Aan de hand van het cursusthema ontdek je de mogelijkheden van nieuwe visuele werelden en probeer je jezelf daarin een plaats te geven. Voorkennis, of vaardigheden zijn niet nodig, de cursussen zijn bestemd voor iedereen.

Er is ruimte voor 8 deelnemers per ateliercursus. Materialen zijn inbegrepen.

Overzicht van de ateliercursussen. Mythische ruimten. De Grot van Plato, tekening, Eelco Bruinsma.
‘De Grot van Plato’, © Eelco Bruinsma

Kracht van maskers (5 januari – 23 februari)

In deze ateliercursus verkennen we de wereld van maskers en gezichten in verschillende niet-westerse culturen en onderzoeken hun kracht en uitstraling. Maskers zijn belangrijke voorwerpen bij het uitvoeren van rituelen in de culturen van Afrika, Azië en Oceanië, maar ook in onze eigen Europese tradities. Soms verbeelden maskers voorouders, of demonen en figuren uit de onderwereld. Met maskers verplaatsen de uitvoerenden van het ritueel zich letterlijk in een andere wereld. We benaderen het masker als personage, als boodschapper uit een andere wereld, als symbool. Tegelijkertijd leren we iets over vormgeving, over het plaatsen van objecten in het platte vlak, zodat er ritme, dynamiek en energie ontstaat.

Meer informatie over deze ateliercursus

Ik wil mij graag aanmelden voor deze ateliercursus

Mythische ruimten (8 januari – 26 februari middag)

Architectuur is een deel van ons onderbewustzijn, het is een onderdeel van een erfenis aan persoonlijke mythen die we, of we dat nu willen of niet, met ons meedragen. Deze ateliercursus is een confrontatie met deze mythische wereld in onszelf. Je leert hoe je in deze wereld binnentreedt en hoe je er gebruik in tekeningen en schilderijen gebruik van kunt maken.

Meer informatie over deze ateliercursus

Ik wil mij graag aanmelden voor deze ateliercursus

Inspiratie uit wereldculturen (8 januari – 26 februari avond)

Westerse en niet-westerse culturen zijn rijk aan decoratieve patronen en vormen. Toch gaat het daarbij niet alleen om versiering. Patronen, vormen en texturen zijn ook een uiting van identiteit. Ze bevatten symbolen en verwijzingen naar oeroude tradities, of naar de realiteit van alledag. Soms is er sprake van symboliek, soms gaat het alleen om ritme, vorm en kleur. De wereld van  patronen is fascinerend om te bestuderen en een eindeloze bron van inspiratie. Je kunt patronen en vormen combineren, uitvergroten, omkeren, in een andere context plaatsen, om er je eigen verhaal mee te vertellen, om er je eigen sfeer mee te scheppen.

Meer informatie over deze ateliercursus

Ik wil mij graag aanmelden voor deze ateliercursus


Gepland in 2018

Binnenkort in het overzicht van de ateliercursussen

Het Hermetisch Zwart

Werken met symbolen uit de alchemie.

Imaginaire Geografie

Denk aan kaarten en plattegronden.