Literaire salontafel “Ulysses”

Creative upcycling: literaire salontafel “Ulysses”

“Creative upcycling” staat voor het maken van frisse en originele ontwerpen op basis van bestaande voorwerpen. Wij besloten 2 jaar geleden dat we meubels en andere voorwerpen qua stijl en uiterlijk niet meer aansluiten bij de smaak van nu wilden transformeren zodat ze weer een nieuw leven kunnen krijgen. Ons eerste project is de “Ulysses” tafel, een bijzondere salontafel die aan een stapel boeken, tijdschriften en een kop koffie een nieuwe dimensie toevoegt.

Salontafel Ulysses vooraanzicht

Ontdekking van de wereld

De antieke tafel met zijn uitgesproken barokke plant- en krulvormen, zijn geschulpte lijst en golvend tafelblad is opnieuw bedacht en als kunstwerk herboren. De barokke vormen doen niet meer gedateerd of ouderwets aan, maar passen verassend goed bij de eigentijdse benadering van kleur en vorm en bij de cartooneske tekenstijl. De kaart verwijst naar de ontdekking van de wereld en van de innerlijke wereld. Fragmenten van bestaande kaarten (Dublin, Ambon) worden afgewisseld met fantasie. Aan Dublin ontleent de tafel zijn naam. In dit 20ste eeuwse meesterwerk van James Joyce dwaalt de Dubliner Leopold Bloom een dag lang door de straten van deze bezige en in zichzelf gekeerde stad en herhaalt zo de reis van Odysseus door de mysterieuze streken van de Egeïsche zee.

detail salontafel Ulysses

Het is een tafel die vraagt om lange avonden, of zondagmiddagen in een stoel met een boek, een tafel die onthaast, een tafel die langzaam bedekt moet worden met allerhande leesvoer.

salontafel Ulysses van bovenaf gezien

De tafel is volledig gerestaureerd, behandeld, geschuurd, gegrond en beschilderd met de hoogste kwaliteit acrylverf (Rembrandt, Winsor & Newman en Sennelier). Na droging is de tafel afgelakt met 2 lagen keiharde beschermlak. Ringen van koffiekopjes, een wijn- of whiskyglas kunnen dus zonder moeite worden weggeveegd met een vochtige doek.

salontafel Ulysses, zijaanzicht

Nu op Etsy, gratis bezorgd

De tafel in de studio tijdens de schildering van het tafelblad en, oh ja … The Dude.

In onze werkplaats knappen we meubels op waarvan wij vinden dat ze een nieuw leven verdienen. In het atelier worden ze dan getransformeerd tot eigentijds kunstwerk. We werken ook in opdracht. De tafel is te koop via Etsy. Het vervoer binnen Nederland en België is bij de prijs inbegrepen. Wij bezorgen de tafel bij u thuis. Volg deze link naar onze Etsy webwinkel.

Terug naar de webshop »