Press "Enter" to skip to content

Cursus gestalten van overzee

Ontdek de intrigerende kunst van Afrika en Oceanië

Duur: 1 bijeenkomst van 2 uur 30 minuten op woensdagdagavond.

Afrika en Oceanië (Melanesië, Micronesië en Polynesië) zijn rijk aan kunsttradities die het hele spectrum van het dagelijks leven bestrijken, van gebruiksvoorwerpen, tot voorouderbeelden en sacrale voorwerpen. De cursus gestalten van overzee is een eerste verkenning van deze rijkdom, we besteden veel aandacht aan stijlen, betekenissen en tradities. We kijken ook naar verschillende manieren waarop de verschillende volken en stamgemeenschappen naar leven en dood, het bovennatuurlijke en het natuurlijke keken.

Eigenwijze ontdekkingsreizigers

We dringen de binnenlanden van Nieuw Guinea binnen en verwonderen ons over de kunst van de Dogon en de Dan in Nigeria. We besteden ook aandacht aan eigenwijze ontdekkingsreizigers en antropologen. De cursus is erop gericht gevoel te krijgen voor de schoonheid van de voorwerpen die in deze verre culturen zijn ontstaan, maar ook voor hun betekenis en de kracht die hun makers en gebruikers er aan ontlenen.

Cursussen bij Moonfrog. Gestalten van Overzee. Baoulé (Baule) masker. Foto: Roman Bonnefoy
Baule Masker. Foto credit: Roman Bonnefoy

Voor velen is dit een heel nieuw gebied. Daarom is de cursus zo breed mogelijk opgezet. Er wordt veel beeldmateriaal getoond en bij voldoende belangstelling wordt de cursus afgerond met een bezoek aan het Überseemuseum in Bremen met zijn fantastische open depot. Nadere informatie wordt tijdens de cursus gegeven.

Voorkennis is voor deze cursus niet nodig. Het gaat vooral om belangstelling en een gevoel voor het onbekende. De deelnemers krijgen begeleidend materiaal en een lijst met interessante titels en websites.

Datum: 30 mei.
Duur: 1 bijeenkomst van 2 uur 30 minuten op woensdagdagavond.
Aanvangstijd: 19:30. Afsluiting: 22:00.
Aantal deelnemers minimaal 6, maximaal 16.
Locatie Moonfrog Studio, Oostervalge 2, Warffum.
Docent Drs. Eelco Bruinsma
Prijs €160 (incl. koffie/thee)

Telefonisch aanmelden: bel: +31642557080

Op onze Facebook-pagina houden we je op de hoogte over deze cursus.

Ik wil mij graag aanmelden voor de cursus ‘Gestalten van Overzee’

Ik wil mij ook graag aanmelden voor een andere cursus

Misschien ben je ook geïnteresseerd in de andere cursussen?